Canonul Mare – Postul Pastelui 2021

Din 15 martie 2021, incep slujbele din Canonul Mare, lasat noua de Sfantul Andrei Criteanul. Credinciosii ortodocsi sunt indemnati sa se dedice Postului Invierii Domnului si rugaciunii staruitoare. Sa avem mai mare ravna decat in orice alta perioada din an, cu atat mai mult in aceste vremuri. Enoriasii Parohiei Belu Pieptanari au datoria morala, dar si castigul duhovnicesc de a se apropia mai mult de Dumnezeu si de jertfa Fiului Lui, Mantuitorul Nostru Iisus Hristos. Acesta ne-a lasat scris in Evanghelii ca trebuie sa implinim poruncile iertarii, iubirii de aproapele si milostivirii.

Sa incepem Postul Mare 2021 cu smerire, dar nu cu pasivitate. Cu pocainta pentru pacatele noastre, dar si cu rugaciune pentru iertarea pacatelor celorlalti. Cu lacrimi de curatire a sufletului la tanguirea Canonului Mare si in spovedaniile noastre, dar cu nadejde in Domnul, in Taina Sfintei Impartasanii si in lumina crestinatatii.

Luni, 15 martie 2021, orele 16:00– slujba: Canonul Mare (Partea I)
Marti, 16 martie 2021, orele 16:00- slujba: Canonul Mare (Partea a II-a)
Miercuri, 17 martie 2021, orele 16:00- slujba: Canonul Mare (Partea a III-a)
Joi, 18 martie 2021, orele 16:00 – slujba: Canonul Mare (Partea a IV-a)

Imnul de pocainta scris de Sfantul Andrei din Creta este un declansator al dialogului nostru cu sinele. Ne indeamna deopotriva la regretarea pacatelor si la intoarcerea noastra la Dumnezeu si echilibru. Aflati cum va este de folos sufletului sa ascultati, sa cititi si sa interiorizati Canonul Sfantului Andrei Criteanul, intr-un profund examen al propriei constiinte. Detalii aici.

Imagini selective din Postul Pastelui de anul trecut – clic aici