Ordine si distinctii bisericesti pentru Parohia Belu Pieptanari

Trairea duhovniceasca, dar si ravna gospodareasca a credinciosilor si a preotilor duc mai departe credinta ortodoxa si infrumusetarea Casei Domnului. Intr-o lume in care fiecare avem de indeplinit roluri multiple, cu timp si resurse putine, tot ingrijim biserica noastra. Iar efortul nostru a fost recunoscut, prin bunavointa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, care ne-a facut o mare onoare. Duminica, 06 iunie 2021, Preasfintitul parinte Timotei – Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor ne-a inmanat cateva ordine si distinctii bisericesti. Astfel:

Consiliul Parohial a primit Distinctia de vrednicie cu chipul Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucu­restilor. Iar Comitetul parohial a primit Distinctia de vrednicie cu chipul Maicii Domnului. Prin munca lor, cu ajutorul Domnului, membrii Consiliului si Comitetului parohial pun in practica solutii. Ei sunt cei pe care preotii bisericii se bizuie in activitatea de zi cu zi a parohiei. De la nevoi administrative, tehnice, financiare la pregatirea logisticii si a donatiilor pentru slujbele marilor sarbatori si actiunile filantropice.

– Unul dintre cei mai vechi sprijinitori ai Bisericii Sfanta Ecaterina, Gheorghe Tone, a primit Ordinul „Sanctus Ste­phanus Magnus” pentru mireni.

– Alte familii de contributori la lucrarea permanenta de renovare si consolidare a Bisericii Sfanta Ecaterina s-au bucurat de apreciere. Astfel, domnilor Constantin Smarandoiu, Bogdan-Cristian Vucicu si Paul Teodorescu le-a fost inmanata Diploma omagiala „2021 – Anul omagial al pastoratiei românilor din afara României” cu medalie.

– Ca recunoaș­tere a intregii activitati pastorale si administrative desfasurate de peste 17 ani in Parohia Belu Pieptanari, parintele paroh Gheorghe Mihai a primit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru clerici. Conform Regulamentului Bisericii Ortodoxe Romane, prin ordine si distinctii bisericesti se recompenseaza moral stradaniile si rezultatele unor clerici si mireni. Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus”, cu gramata, pentru clerici, insotit de cruce pectorala, se acorda pentru activitate remarcabila in apararea si promovarea valorilor crestine si in slujirea Bisericii Ortodoxe. Denumirea ordinului face referire la numele Sfantului Stefan cel Mare.

– Diploma omagială „2021 – Anul omagial al pastorației românilor din afara României” cu medalie a fost acordata parintelui co-slujitor Ionel Radita si parintelui imbisericit Ilie Georgescu.

Distinctia de vrednicie cu chipul Maicii Domnului a fost acordata doamnelor Migdonia ­Georgescu, Gabriela Hagiu, Gabriela-Georgeta Nastase.

Pentru comunitatea ortodoxa din sectorul 5 si din Parohia Belu Pieptanari, aceste distinctii bisericesti reflecta credinta vie, transpusa in zeci de ani de fapte crestine. Sa ne amintim si de ctitorii si binefacatorii Bisericii noastre trecuti la Domnul – meritul a fost si al lor.