Hramul Sfanta Ecaterina, serbat in Biserica Belu Pieptanari

Am serbat hramul Sfanta Ecaterina in biserica Parohiei Belu Pieptanari, vineri, 25 noiembrie 2022. Peste 250 de credinciosi ortodocsi au participat la Sfanta Liturghie oficiata cu aceasta ocazie de un sobor de 11 preoti. Comuniunea regasita in trairea duhovniceasca a rugaciunii colective le-a intarit nadejdea participantilor in mijlocirea Sfintei Ecaterina catre Mantuitorul Nostru. Desi imaginile de mai jos nu pot reda in sine emotia, speram sa va bucure macar putin.

Model de virtute, credinta nestramutata si intelepciune, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina ne inspira sa pretuim invatatura morala a lui Hristos. Ne indeamna sa nu fim robii frumusetii vremelnice, averii si reputatiei de neam bun, caci mai placuta Domnului este smerenia. Ne incurajeaza sa avem rabdarea, inteligenta si curajul de a ne cauta mantuirea, cea mai aleasa virtute.

Tinerele generatii de elevi si studenti, dar si intelectualii de orice varsta, au in Sfanta Ecaterina o puternica ocrotitoare. Numeroasele domenii cunoscute de ea o faceau sa intreaca pe toti filosofii si carturarii vremii. Prin felul in care i s-a descoperit Dumnezeu si a luminat-o, ea a reusit sa cheme la credinta in Hristos pe multi contemporani. Carturarii veniti sa o provoace, soldatii pusi sa o tortureze, sotia imparatului Maximian (prigonitor de crestini), s-au imblanzit. Acesta e efectul omului luminat de CREDINTA si CHIBZUINTA, in societate. Sa cautam si noi sa contribuim cu aceste mijloace la binele lumii.

In ajunul sarbatorii de hram Sfanta Ecaterina, in 24 noiembrie 2022, un sobor de preoti a savarsit slujba Vecerniei Mari cu Litie. Vedeti cateva imagini, mai jos. Apoi a avut loc o slujba de Sfant Maslu de Obste – detalii aici.

24 noiembrie 2022Vecernie Mare cu Litie, ajunul Hramului Bisericii Sfanta Ecaterina: