Prohodul Domnului Iisus Hristos 2024

La finalul Postului Sfintelor Pasti, in Vinerea Mare, pe 03 aprilie 2024, s-a desfasurat Prohodul Domnului Iisus Hristos. Credinciosii Parohiei Belu Pieptanari s-au reunit in numar mare, cantand impreuna la slujba si la procesiunea din jurul bisericii parohiale.

Denia Prohodului ilustreaza coborarea de pe cruce si ingroparea Mantuitorului Nostru Iisus Hristos, inainte de Invierea Sa cea de a treia zi. Istoria de secole a acestei tanguiri a adus infrumusetari sau adaugiri versurilor, umplandu-le de emotie si reflectie profunda pentru credinciosi. Prohodul Domnului este impartit in trei parti, cu linii melodice diferite, cu 73, 60 si, respectiv, 43 de strofe.

Cantarea impreuna a preotilor si credinciosilor, candelele aprinse si inconjurarea bisericii cu Sfantul Epitaf vestesc victoria lui Hristos asupra mortii. Adica trecerea Lui – si, in nadejde, a noastra – de la moarte la viata si de pe pamant la cer. „Mergi la Cer si Te aseaza langa Tatal-Creator, Cel ce lasi in lume pace, Iisuse Salvator! Sfinte, Sfinte, Sfinte fara de moarte!”

Ca in fiecare an, va prezentam mai jos cateva imagini de la slujba din 2024: