Grupul de voluntari Tinerii Sf. Ecaterina

O comunitate ortodoxa vie, ca a noastra, are modalitati concrete de a face fapte bune pentru semenii in nevoie. Cei tineri ajuta copiii, familiile sarace si varstnicii. Adultii sustin material aceste activitati de caritate. Cei cu multa experienta sociala si duhovniceasca ii invata pe cei aflati la inceput de drum cum se traieste frumos viata crestina. Asa intelegem noi solidaritatea intre generatii. Unul dintre programele de succes este Grupul de voluntari Tinerii Sfintei Ecaterina, care isi desfasoara activitatea in Parohia Belu Pieptanari, sub coordonarea parintelui paroh Gheorghe Mihai.

In fiecare luna, membrii Grupului de voluntari Tinerii Sfintei Ecaterina insotesc preotul paroh in vizite la domiciliul mai multor beneficiari ai ajutorului material oferit de ei si de alti donatori.

Beneficiarii sunt identificati treptat atat in randul credinciosilor cu resurse reduse care vin in mod frecvent la Sfanta Biserica la slujbe, cat si intre familiile mai vechi sau mai noi de pe raza parohiei. O parte din ei sunt batrani cu pensii foarte mici, persoane grav bolnave, precum si familii cu venituri mici si multi copii de varsta prescolara, scolara sau adolescenti.

Obiectivele tinerilor voluntari au pornit, cu nadejde in Domnul, de la ideea de a oferi “o masa calda” celor nevoiasi si au devenit din ce in ce mai curajoase. Au ajuns astfel, in scurt timp, la donatii mai consistente si la consolidarea relatiilor cu oamenii. Actiunile s-au permanentizat, devenind lunare, nu numai pe perioada sarbatorilor, iar implicarea tinerilor este foarte apreciata de comunitate.

Tinerii achizitioneaza, din fondurile lor proprii si cu sprijinul altor credinciosi, alimente neperisabile si perisabile, fructe, dulciuri, haine, incaltaminte, scutece, lapte praf, jucarii, medicamente. Pachetele se alcatuiesc in functie de nevoile variabile ale beneficiarilor si se daruiesc personal acestora, la domiciliul lor.

Dincolo de produsele in sine, tinerii voluntari reusesc – prin discutiile directe si atitudinea tonica – sa ii cunoasca pe oameni, cu nevoile, ingrijorarile si bucuriile lor, sa ii incurajeze si sa le redea speranta.

Vreti sa sustineti activitatea Grupului de voluntari Tinerii Sfintei Ecaterina?
Puteti contribui in mai multe moduri:

  • Implicati-va direct in actiunile grupului! Doua sambete pe luna din timpul dvs.pentru cumparaturi si vizite la beneficiari!
  • Faceti donatii pentru activitatile din program! Orice sume, oricat de mici, ajuta, atunci cand ne unim mai multi! Detalii aici.
  • Distribuiti informatiile despre actiunile tinerilor nostri, in Parohia Belu Pieptanari! Puterea exemplului bun este un mijloc valoros de educatie crestina si civica.