Hramul Sfanta Ecaterina 2017

In 25 noiembrie 2017 – zi placuta de toamna tarzie – credinciosii din Parohia Belu Pieptanari au luat parte la Hramul Sfanta Ecaterina al bisericii parohiale din str. Ostrov nr.11. Numarul de peste 450 de participanti la aceasta sarbatoare l-a depasit pe cel de anul trecut.

Sfanta Liturghie din ziua Hramului a fost oficiata de un sobor de preoti. De asemenea, in ziua precedenta, Slujba de Priveghere si Acatistul Sfintei Ecaterina a fost desfasurata de un sobor. Fotografii de la ambele slujbe va sunt prezentate in sectiunile de mai jos. Mai multe parohii ne-au oferit fratesc ajutor pentru rugaciune si pentru cantarile liturgice. Dorim sa le multumim si pe aceasta cale tuturor, si in special Coralei Carmen de la Biserica Domnita Balasa din Bucuresti.

La atmosfera de pace sufleteasca, armonie si bucurie duhovniceasca au contribuit si doua grupuri folclorice de copii. Glasurile lor de exceptie i-au induiosat si inspirat pe credinciosi, cu sinceritatea credintei lor si a iubirii de tara. Vedeti aici o scurta INREGISTRARE VIDEO

HRAMUL SFANTA ECATERINA – SFANTA LITURGHIE
Parohia Belu Pieptanari – 25 noiembrie 2017

HRAMUL SFANTA ECATERINA – Slujba de Priveghere
Parohia Belu Pieptanari – 24 noiembrie 2017

Unul din momentele pline de semnificatie ale slujbei din ajunul marilor sarbatori sau al hramului unei biserici este sfintirea artosului. Preluat din limba greaca, termenul se refera – in acest caz – la „painea” folosita la slujba Litiei, din cadrul Vecerniei. Artosul aminteste de inmultirea celor 5 paini de catre Mantuitorul Nostru Iisus Hristos, pentru a satura cu ele „5000 de barbati, afara de femei si copii”. Afla mai mult despre artos aici….