Sfantul Maslu

Orice credincios simte nevoia sa se roage pentru sanatatea sa si a celor dragi. Sfantul Maslu este una dintre cele 7 Sfinte Taine lasate de Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Bisericii sale. Prin rugaciunile preotilor si prin ungerea bolnavului cu ulei sfintit, se impartaseste harul lui Dumnezeu spre tamaduirea sufletului si a trupului celui bolnav. Pentru credinciosii ortodocsi, aceasta Taina este sprijin nu doar la vreme de boala, ci in mod constant.

In Biserica Sfanta Ecaterina – Parohia Belu Pieptanari, slujba de Sfantul Maslu se desfasoara, saptamanal, vinerea dupa amiaza (cu exceptia sarbatorilor cu cruce rosie). Vezi imagini mai jos, precum si PROGRAM SLUJBE…

„Ai dat harul Tau prin apostolii Tai, lesne Iertatorule si Iubi­torule de oameni, ca sa tamaduiasca cu untdelemnul Tau cel sfant ranile si bolile tuturor. Pentru aceasta si acum, ca un indurat, pe cel ce vine cu credinta sfinteste-l, miluieste-l, tamaduieste-l prin untdelemnul Tau de toata neputinta si-i invred­niceste, Doamne, de desfatarea Ta cea nestricacioasa.”

„Parinte Sfinte, doctorul sufletelor si al trupurilor, Care ai trimis pe Unul-Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, sa vindece toata boala si sa rascumpere din moarte, tamaduieste pe robul Tau acesta (N) de neputinta trupeasca si sufleteasca ce l-a cuprins si-l da sa vieze prin harul Hristosului Tau; pentru rugaciunile Preacuratei stapanei noastre, Nasca­toarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria; cu puterea cin­stitei si de viata facatoarei Cruci; cu folosirile cinstitelor, cerestilor celor fara de trup puteri; pentru rugaciunile cinstitu­lui, maritului, proorocului Inaintemergatorului Botezatorului Ioan; ale sfintilor, maritilor si intru tot laudatilor apostoli; ale sfintilor, maritilor si bunilor biruitori mucenici; ale sfintilor si de Dumnezeu purtatorilor nostri parinti; ale sfintilor si tamaduitorilor fara de arginti Cosma si Damian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Samson si Diomid, Mochie si Anichit, Talaleu si Trifon; ale sfintilor, dreptilor si dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana si cu ale tuturor sfintilor. Ca Tu esti izvorul tamaduirilor, Dumnezeule, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam impreuna si Unuia-Nascut Fiului Tau si Preasfan­tului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”
Afla mai mult…