Hramul Sfanta Ecaterina 2018

 

25 noiembrie 2018: Sfanta Liturghie – hramul Sfanta Ecaterina

Data de 25 noiembrie a adus o dubla bucurie duhovniceasca ortodocsilor romani, nu doar hramul Sfanta Ecaterina al bisericii noastre. A fost sfintita Catedrala Nationala din Bucuresti, implinire a unui deziderat de peste 150 de ani al poporului roman. Aceasta dorinta a fost afirmata public prima oara de Mihai Eminescu si Ioan Slavici, sustinuta ulterior de regii Carol I, Ferdinand si Mihai I ai Romaniei. Un numar mare de credinciosi din Parohia Belu Pieptanari a participat la eveniment, impreuna cu preotul co-slujitor Ionel Radita.

Fiind totodata ziua pomenirii Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, peste 250 de enoriasi au fost prezenti la Hramul Sfanta Ecaterina al bisericii Parohiei Belu Pieptanari. Sfanta Liturghie a fost oficiata de preotul nostru paroh Gheorghe Mihai si de preot Ioan, oaspete dintr-o parohie argeseana. Atmosfera de sarbatoare si emotie, creata prin voia Domnului cu rugaciune si ravna, a fost intregita de talentul voluntarilor de la strana. Vocile lor, impletite in rugaciuni, pricesne si cantece eroice dedicate Centenarului Marii Uniri, i-au slavit cu sensibilitate pe Dumnezeu si pe eroii neamului. Doi elevi, prezenti prin bunavointa dlui Valentin Adrian Iliescu, au sustinut un recital de versuri si pricesne, impresionand pana la lacrimi pe credinciosi.

Dupa slujba au fost impartite, ca de obicei, 300 de pachete cu alimente catre participanti si persoane nevoiase. Multumim credinciosilor pentru donatiile banesti, produsele si munca de a prepara apreciatele bucatele de post. A fost organizata si o masa caritabila, din initiativa si contributia dlui Valentin Adrian Iliescu.

(Dupa primul set de imagini vedeti si fotografii de la Slujba de priveghere.)

24 noiembrie 2018: Slujba de priveghere – Sfanta Ecaterina

Cu o zi inainte de Hramul Sfanta Ecaterina al bisericii din Parohia Belu Pieptanari, a avut loc slujba de priveghere, savarsita de un sobor de 8 preoti. Intr-un sentiment frumos de unitate si de pace interioara, credinciosii au vibrat la glasurile inaltatoare ale slujitorilor Domnului si ale voluntarilor de la strana. S-a binecuvantat si s-a impartit Artosul, reprezentand cele 5 paini inmultite de Mantuitorul Nostru Iisus Hristos in pustie pentru a hrani „5.000 de barbati, afara de femei si copii” (familii).