Hram Sf Ecaterina 2019

Anul 2019 a adus multe innoiri in biserica Parohiei Belu Pieptanari, infrumusetand lacasul de cult, dar si sarbatoarea Hramului Sfanta Ecaterina 2019! Prin efortul parintelui paroh Mihai Gheorghe si al donatorilor, Biserica ‘Sf.M.Mc. Ecaterina’ are acum o superba catapeteasma noua. Catapeteasma sculptata manual in lemn de stejar a fost maiestrita cu multa migala si dragoste de Dumnezeu. Este ultima lucrare realizata de vrednicul de pomenire preot-sculptor Gheorghe Niculescu de la Buzau, inainte pe plecarea sa la Domnul. Echipa sa a realizat si noile usi din lemn sculptat manual ale bisericii noastre.

In ziua de Hram Sf Ecaterina 2019 – 25 noiembrie, peste 300 de credinciosi au infruntat ploaia pentru a participa la Sfanta Liturghie. Intr-o traire si ambianta poate neegalata in cei 76 de ani ai bisericii, un sobor de 12 preoti a oficiat slujba. Vocile angelice ale membrilor corului Parohiei Domnita Balasa, care ne-au ajutat si in acest an, au intregit atmosfera dominata de frumoasa catapeteasma sculptata.

A fost dumnezeiasca, vie, traita, vibranta, impresionanta ceremonia, inspirata de credinta nestramutata si martiriul Marii Mucenite Ecaterina – Principesa lui Hristos.

Prin efortul financiar al enoriasilor si munca doamnelor care au pregatit bucate alese, au fost impartite 300 de pachete de alimente.

VEZI VIDEO – ‘Iubite-voi, Doamne!’ – clic aici.
VEZI VIDEO – ‘Tatal Nostru’ – clic aici.

* Vedeti aici imagini de la sarbatorile de hram Sfanta Ecaterina din cativa ani anteriori: Hram 2016, Hram 2017, Hram 2018, Hram 2019