Sfant Maslu de Obste

Joi, 09 ianuarie 2020, in cadrul Cercului Pastoral desfasurat in Protoieria V Capitala, a avut loc slujba de Sfant Maslu de Obste, gazduita de aceasta data de Biserica Sfanta Ecaterina – Parohia Belu Pieptanari. Slujba a fost oficiata de Preacucernicul Parinte Valer Ulican, Protopop al Protoieriei Sector V Capitala, si un sobor de 17 preoti si diaconi din mai multe parohii.

Peste 370 de credinciosi ortodocsi au fost de fata la savarsirea Sfintei Taine a acestui Maslu de Obste, intr-o atmosfera de mare emotie si unire in rugaciune, pentru primirea lucrarii tamaduitoare a Duhului Sfant.

In comunitatea crestina din sectorul 5, ca si in altele din intreaga tara, este deosebit de apreciata aceasta ocazie periodica de rugaciune colectiva. Ea ajuta la vindecarea sufleteasca si trupeasca a celor bolnavi – cu si mai multa ardoare a rugii si efortul reunit al multor preoti ce oficiaza in sobor. Slujbele de obste sunt gazduite lunar, prin rotatie, de cate una din parohiile din sector. Acestea completeaza slujbele de Sfant Maslu care se organizeaza saptamanal in fiecare parohie.

O frumoasa si necesara solidaritate ii aduce impreuna pe credinciosii aflati in neputinta trupeasca, pe cei sanatosi si familiile lor. In puterea rugaciunii colective, se alatura toti cei din biserica dornici sa ii sustina. Cu totii gasesc vindecare si incurajare in fata bolii ca drum spre intarirea credintei. Sufletul se intareste prin harul Sfantului Duh si prin rugaciunile de iertare si vindecare rostite de preotii slujitori. Acestia isi pun mainile si epitrahilul asupra credinciosilor si ii ung cu untdelemn sfintit.

Textele care se citesc din Sfanta Evanghelie sunt graitoare despre puterea vindecatoare a credintei. Dar si despre atitudinea pe care Mantuitorul Nostru Iisus Hristos o asteapta din partea noastra, pentru a fi sanatosi. Iubirea de aproapele, iertarea, milostivirea sunt temelia unei gandiri si purtari sanatoase, care nu atrage bolile.

Afla mai mult…