Sfintirea catapetesmei

Ziua de 06 iunie 2021 a fost o cinste pentru Parohia Belu Pieptanari, o ocazie aparte in viata comunitatii noastre. Cu ravna si emotie, credinciosii au participat la Slujba pentru sfintirea catapetesmei Bisericii „Sfanta Ecaterina” si Sfanta Liturghie. Slujbele au fost savarsite de Preasfintitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar – Arhiepiscopia Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Catapeteasma, executata cu Inalta Binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impresioneaza prin migala sculpturii in lemn. Este ultima din cele peste 300 de lucrari create de vrednicul de pomenire preot-sculptor Niculescu Gheorghe. A fost terminata cu putin timp inainte de trecerea la Domnul a parintelui de la Buzau, in 2019. De aceea, pentru preotii si credinciosii nostri, catapeteasma are – pe langa valoarea religioasa si artistica – o valoare sufleteasca aparte. Ii multumim Bunului Dumnezeu si Sfintei Mari Mucenite Ecaterina pentru ajutorul fara de care nu am fi putut infrumuseta biserica. Multumim si credinciosilor care au donat fondurile necesare pentru realizarea lucrarii.

Cititi toate detaliile evenimentului complex prilejuit de sfintirea catapetesmei, precum si lista ordinelor si distinctiilor acordate prin bunavointa Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, aici, intr-un articol cuprinzator din ZIARUL LUMINA al Bisericii Ortodoxe Romane, publicat in 06 iunie 2021 si semnat de Andrei Butu.

Vedeti aici un scurt ISTORIC al bisericii noastre si al lucrarilor ample de renovare care au precedat montarea noii catapetesme, sub coordonarea parintelui paroh Mihai Gheorghe, in perioada 2004-2021.