Hram Sfanta Ecaterina 2023

Desi au avut de infruntat o ploaie statornica, peste 200 de credinciosi ortodocsi ai Parohiei Belu Pieptanari au sarbatorit impreuna! Caci in biserica este mantuirea! Pe 25 noiembrie 2023, ei au participat la hramul Sfanta Mare Mucenita Ecaterina al bisericii parohiale. Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de preoti, condus de parintele Viorel Dinca, Secretarul Protoieriei V Capitala.

In cuvantul de invatatura adresat enoriasilor, Parintele Secretar Viorel Dinca a punctat, referindu-se la evolutia Sfintei Ecaterina de la virtutile pamantesti la virtutile ceresti: „Scopul vietii noastre nu este sa ne ‘aranjam’ (prin aceasta parca il corectezi pe Dumnezeu ca nu te-a facut perfect sau perfecta), ci sa cautam sa dobandim mantuirea. Si, pentru acest efort al nostru, Dumnezeu va aseza in calea omului tot ce ii este necesar, cu masura si peste masura.”

Un indemn al Mantuitorului Nostru Iisus Hristos este sa impodobim credinta noastra cu fapte de milostenie, daca ne dorim mantuirea. Pentru circa 300 de persoane, in majoritate cu resurse limitate, au fost pregatite si impartite pachete cu alimente si fructe.

O mare bucurie ne-au facut, si in acest an, cativa elevi de la Scoala nr. 114 Principesa Margareta. Au pregatit un recital de colinde pe care vi-l prezentam, cu drag, mai jos. Videoclipurile sunt disponibile in sectiunea de dupa fotografii.

Vocile angelice ale copiilor de la Scoala Principesa Margareta va introduc in atmosfera de sarbatoare!

In data de 24 noiembrie 2023, un sobor de 13 preoti a oficiat Vecernia Mare cu Litie, in biserica Parohiei Belu Pieptanari. O emotie deosebita a adus, in comunitatea noastra, aceasta slujba de priveghere, in ajunul Hramului Sfanta Mare Mucenita Ecaterina. Va impartasim cateva imagini: